Udspringer din skriveblokering af manglende selvdisciplin og en hjerne, som er god til at finde på overspringshandlinger?
Så har du garanteret også prøvet at sætte deadlines for dig selv.
Måske du både har prøvet med de langsigtede (“jeg skal have udgivet en bog, før jeg fylder 30”) og de kortsigtede “jeg skal skrive én time i dag”, “i morgen skal dette kapitel være færdigt”, “på søndag skal jeg have besluttet mig for, hvilken form, jeg vil gå videre med” osv.)
Måske har det kun virket for en stund – eller slet ikke.
Så hvad så?
Bed om hjælp
Det kan være tid til at alliere dig med en hjælper.
- Find en person, som du er tryg ved
- Fortæl ærligt, at du har svært ved at tage dig sammen/holde fokus og har brug for hjælp til dette
- Fortæl, hvordan vedkommende kan hjælpe dig
Det sidste punkt er vigtigt, og det er derfor godt, hvis du allerede har overvejet dette på forhånd.
Nogle fungerer godt med en hård “indpisker”, mens andre er mere til nysgerrige, men forsigtige spørgsmål til skrivningen undervejs. Det kan også være, du er typen, som får blod på tanden efter en motiverende peptalk. Eller måske du simpelthen skal aftale med din hjælper, at hver milepæl udløser en eller anden form for præmie, som I begge har glæde af. F.eks. en kop god kaffe sammen eller en biograftur.
TIP: Husk, at den du involverer i din skrivning, gør dig en stor tjeneste. Det er ikke sjovt at skulle agere “indpisker” for en anden, hvis det bliver modtaget med irritation. Omvendt er det heller ikke rart at blive “indpisket”, hvis det du har brug for, er et lyttende øre. Vær derfor bevidst om, hvem du involverer – og hvad du forventer. Og få sagt fra i god tid, hvis strategien ikke virker for dig. Det er ikke værd at sætte sine relationer over styr for sin skrivning.
Er du ikke klar til at dele din skriveblokering, er der andre ting, du kan gøre. Her kan du få alle 12 tricks til at håndtere din skriveblokering.
Skriv en kommentar