Photo by Michael Dziedzic on Unsplash

Mist teksten (Beat the block #5)

Har du nogensinde prøvet at miste en tekst?

Hvis du har, har du måske også prøvet at skulle genskabe den og finde ud af, at den nye version er blevet bedre end den oprindelige.

Det er faktisk ikke så underligt.

Det er nok de færreste, som kan huske ordret, hvad de selv har skrevet. De fleste kan derimod godt huske de store linjer og de mest interessante formuleringer. Det er dem, som overlever til den nye version.

At miste teksten er med andre ord en ret effektiv måde at luse ud i sin tekst – og også en god metode til at komme videre, hvis du sidder fast.

Du behøver ikke vente på, at din computer går ned.

Du kan “miste” din tekst (f.eks. det afsnit, du er i gang med) ved at klippe det ud og sætte det ind i et andet dokument (husk at gemme!).

Nu skal du genskabe afsnittet. Det er din chance for at tænke nyt, dreje ordene lidt og dermed styre uden om det sted, som før fik dig til at gå i stå.

Det er lidt som at køre på skateboard over en rampe: Hvis du starter ved foden af rampen, kommer du formentlig ikke over. Men går du længere tilbage og tager tilløb, er der meget bedre chancer.

Skulle du fortryde, har du stadig den oprindelige tekst i det nye dokument.

TIP: Prøv at lege med at “miste” forskellige dele af teksten, også dele, som fungerer godt. Måske kan de blive endnu bedre? Hvis du er rigtig modig, kan du prøve at starte helt forfra og se, hvordan det påvirker din tekst.


Har du prøvet at mistet en tekst – tilfældigt eller med vilje – som du bagefter har genskabt? Del gerne dine erfaringer.

Skriv en kommentar

Din mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *